Firma s více než 90-ti letou tradicí zároveň obhájila titul Odpovědná firma Ústeckého kraje za své aktivity ve vztahu k zaměstnancům, neziskovému sektoru a ekologii. V obou kategoriích postupuje tento významný dodavatel pro český průmysl do celostátního finále.

„Ocenění jsou pro nás úžasnou zprávou. Vážíme si jich především proto, že do velké míry vypovídají o našem přínosu Ústeckému regionu. Je vidět, že budování dlouhodobých korektních vztahů se zaměstnanci a obchodními partnery se vyplácí. A to i v době, kdy se to může zdát spíše jako nevýhoda. Je to úspěch celé firmy, proto bych chtěl poděkovat všem našim zaměstnancům a spolupracovníkům," řekl Pavel Šumera, jednatel firmy HENNLICH.

Kritériem pro udělení titulu Firma roku byl vedle finanční stability také přínos pro region a její podnikatelský příběh.

Historie firmy HENNLICH sahá až do roku 1922 a dodnes jde fakticky o rodinnou společnost, kterou v Duchcově založil Hermann A. Hennlich. Původně dodávala součástky a nástroje pro důlní společnosti na severu Čech.

Byla také první československou firmou, která vyráběla elektrody pro svařování. Měla registrováno několik patentů.

Dnes mimo dodávek pro průmysl stále více aktivit směřuje do oblasti obnovitelných zdrojů a oblasti úspor energií. Dlouhodobě podporuje vlastní výzkum a vývoj.

Titul Odpovědná firma roku Ústeckého kraje letos HENNLICH v soutěži obhájil. Organizátoři ocenili především vznik a fungování vlastního Baby Clubu pro předškolní děti zaměstnanců, který je jedním z prvních v kraji. „Vztah k zaměstnancům se snažíme neustále zlepšovat. Zavedli jsme SOS linku, kde mohou naši zaměstnanci řešit problematické životní situace. Umožňujeme také práci na zkrácený úvazek nebo práci formou home-office. Již devět let prostřednictvím Dárcovského fondu HENNLICH podporujeme neziskové aktivity mladých lidí v Litoměřicích. Celý náš areál je vytápěn ekologickými tepelnými čerpadly," vyjmenoval Pavel Šumera.