Provozovatel Jiří Hamr ale skepsi nepropadá. „Uvidíme, co nám přinese počasí," říká.

Za deset let provozu zažilo golfové hřiště tři povodně. Ta letošní ale ublížila hřišti nejvíce. „Voda zůstala dlouho. Potom přišly horké dny a povrch shnil. Musíme udělat všechno proto, aby nás to nezničilo. Ono nás to sice zničilo, ale přežít musíme," vysvětlil Jiří Hamr a dodal: „Opravy jsou drahé. Protože není kde hrát, lidé nechodí a my nemáme ani příjmy. Pomohli nám však někteří členové, což nás velice potěšilo. Peníze sháníme, kde se dá. A naštěstí –  dá se ."

Nová tráva je na hřišti už vysetá. Roste. Z části je vidět zelené povrchy, někde však ještě povrch kazí hlína. „Něco jsme vysévali před měsícem, něco před týdnem. Pokud bude vlhký podzim, mohlo by se hřiště zatravnit do října. Pak bychom také otevřeli. Pokud se to nepovede, otevřeme na jaře. Jiná možnost není," sdělil Hamr.

Pro golfové nadšence je zatím v provozu alespoň cvičný areál. „Nemáme tam sice pěknou trávu, ale to tady nevadí. Zázemí je upravené," uvedl provozovatel.

Absence hráčů na greenu ale přivedla provozovatele hřiště k jiné myšlence. Prostor chce využít  k dobročinnosti. „Chtěli bychom udělat něco pro seniory a pro děti. Od září by sem mohli chodit trénovat i lidé, kteří k nám běžně nezavítají – stydí se nebo myslí, že to pro ně není. Rádi bychom je přesvědčili, že opak je pravdou," uzavřel Jiří Hamr.