Lidé tak nyní mají k dispozici deset odjezdových stání, přičemž jedno je určené pro městskou hromadnou dopravu. Informace o linkách a jednotlivých spojích měl poskytovat moderní informační systém, dopravce podle města ovšem ještě nedodal elektronické jízdní řády.

„Jinak je systém zapojený, je funkční, jen je třeba dodat mu informace," sdělil Ladislav Pošík z Odboru územního rozvoje Městského úřadu Litoměřice, který na proměnu autobusového nádraží od počátku dohlíží. Do 15. srpna má dopravce jízdní řády v požadovaném formátu dodat. Nyní jsou tak k dispozici pouze v papírové podobě na vývěsní tabuli před výpravní budovou Českých drah.

WC a parkoviště přibudou v září
Jednotlivá stání jsou nově zastřešená, přístupy k nim jsou vybudované i s ohledem na nevidomé. Součástí zastávek jsou vedle informačních tabulí rovněž lavičky a koše na tříděný odpad. Veřejné toalety a parkoviště pro osm desítek aut budou mít cestující k dispozici v září, kdy má být revitalizace nádraží kompletně dokončená. Chybět nebudou ani stání pro sedm vozů taxi.

„Přibudou ještě chodníky podél nádraží a další zeleň. Lidé nás také často žádají, aby k nádraží vedl přístup i středem terminálu. Vzhledem k tomu, že autobusy ze zastávek couvají, obávám se ale, že to z bezpečnostních důvodů nebude možné," uvedla vedoucí odboru územního rozvoje Venuše Brunclíková.

Cena za celé dílo je zhruba 60 milionů korun, dotace činila 50 milionů korun, zbytek platilo město. Litoměřicím se přitom s žádostí u ROP Severozápad podařilo uspět až napotřetí.

Nová podoba nádraží zatím sbírá převážně pozitivní ohlasy. Podle stavbyvedoucího Jana Loužila z firmy Chládek & Tintěra stavbaře zatím potrápilo pouze nedostatečně únosné podloží v celé lokalitě. „Museli jsme ho proto vyměnit," řekl Deníku Loužil.

„Bývalou podobu nádraží si ještě dost dobře vybavuji a to nové se mi líbí. Je hezké. Jen dnes všichni nadávali na zpoždění. Jedu z Pokratic od kapličky a autobus jede o tři čtvrtě hodiny později," postěžovala si v pondělí dopoledne cestující Lenka Srbová.
Za zpoždění a kolony ve městě mohla havárie vody.