„Akce probíhá zatím skvěle, již během dopoledne navštívilo pouť přes tisíc lidí a stále přicházejí další. Stánkařů je letos kolem stovky. Bohužel nám ze zdravotních důvodů vypadly kapely Vitamín a Toska, snažíme se ale narychlo sehnat náhradu," řekl Vojtěch Krejčí, ředitel Kulturního střediska Lovoš, které akci společně s městem pořádá.

Nejzajímavějšími vystupujícími pro diváky byli zejména pop folkový zpěvák Pavel Callta, Trio Ivana Hlase, JJIM Band s Ivou Kubelkovou za mikrofonem, která posluchače svým zpěvem mile překvapila, nebo legendární Ivan Mládek s Banjo bandem, na jehož vystoupení nechyběly hity jako Jožin z bažin či Hlásná Třebáň.

„Vystoupení Ivana Mládka bylo úžasné, jeho skladby jsou nesmrtelné a moc jsme se při jeho povídání mezi písničkami bavili," popsala s úsměvem spokojená návštěvnice pouti.

Kromě kulturního programu bylo možno zhlédnout výstavu historických traktorů, výstavu filatelistů nebo si projít tzv. promozónu s prezentacemi lovosických firem. Každoročně otevřená věž staré radnice byla pro špatný technický stav bohužel letos uzavřena, ale náhradou bylo zpřístupnění věže kostela sv. Václava, kam se již dlouhou řadu let neměl šanci nikdo z veřejnosti podívat.