„Je to dobré. Odpoledne bylo slabší, ale od 16. hodiny už lidé začali chodit. Letos je to tu pro nás možná ještě lepší než v loňském roce," sdělila jedna ze stánkařek nabízející svařené víno, klobásy a další sortiment.

Akce se povedla také podle některých účastníků. „Hlavně dětem se tu líbilo. Hodně nás nadchl ohňostroj, který byl letos nějak delší. Alespoň se nám to tedy zdálo," zhodnotila akci Petra Švehlová, která na náměstí vyrazila se svojí rodinou.

Odpolední program začal už v 15 hodin, kdy vánoční atmosféru naladili trubači, kteří zahráli nejznámější koledy, akce pokračovala divadlem V Pytli, koncertem sboru Páni kluci, vystoupením vokálního souboru OKThÁNA a dalšími vystoupeními. Po odpálení ohňostroje večer uzavřel Pavel Houfek Band.

Jedním z prodejních stánků byla také čajovna Diakonie ČCE Litoměřice – „detašované pracoviště" litoměřické čajovny Hóra.

Kiosek čajovny bude na náměstí až do 21. prosince. Nabízí tři druhy horkého čaje, svařené víno a grog. V nabídce má též šest druhů dárkově balených čajů.

„Návštěvou čajového stánku nám pomůžete podpořit a zviditelnit naše chráněné pracoviště pro lidi se zdravotním znevýhodněním Čajovna Hóra při Diakonii ČCE v Litoměřicích," vyzvala Zuzana Hájková z Diakonie ČCE Litoměřice.

A jak se vám líbí ozdobený smrk v Litoměřicích? To můžete vyjádřit v anketě, která za několik dní začne na litomericky.denik.cz, kde budeme vybírat nejlépe nazdobený vánoční strom v regionu.