Akce patří mezi největší výstavy svého druhu nejen na severu Čech a je zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Letos bude probíhat vše ve velkém stylu!

Letošní ročník se celý ponese ve významném duchu 40. výročí celý areál bude slavit.

Celý areál je rozdělen do několika sekcí – nosnou částí je sektor A/B, kde se nachází hlavní expoziční část výstavy. Speciální expozice naleznou návštěvníci hned při vstupu hlavní branou z ulice Českolipské v pavilonu A – ten návštěvníkům ukazuje průřez historií Zahrady Čech, dále pak v největším pavilonu H naleznou interaktivní expozici Ústeckého kraje. Za Estrádou je vytvořena nová expozice s přírodními a betonovými prvky o velikosti více jak 1.600 m2.

Výstava Zahrada Čech nabízí tradiční prodejní sortiment: sazenice, ovocné stromky i okrasné stromky, květiny, trvalky, bylinky, ovoce, zelenina, cibuloviny, bonsaje, skleníky, novinky v zahradní technice od sekaček, křovinořezů, po pily, rekultivátory, traktůrky nebo kompostéry, zahradní nábytek, domácí potřeby a řadu dalšího.

Nechybí ani ukázkové zahrady, které soutěží o vaši přízeň v rámci 4. ročníku soutěže Nejkrásnější zahrada. V letošním roce se soutěž koná na deseti parcelách. Těšit se můžete na realizátory z předchozích ročníků a jejich inovativní pojetí zahrad, ale nabízeny jsou i zcela nové tváře a další inspirace.