Zájemců o vhození hlasovacího lístku se svým favoritem zde bylo víc než dvě stě, což představuje 60–70 procentní volební účast. „Zájem byl tedy relativně velký. Při posledních parlamentních volbách byla účast asi poloviční,“ bilancoval mluvčí vazební věznice Jaroslav Kindl.     

V litoměřické vazební věznici odvolili i 23letý Ondřej Fabičovič z Litoměřic a 35letý Jan Marek z Ústí nad Labem. Fabičovič uvedl, že ve věznici má víc času na to sledovat aktuální politické dění, převážně z televizního zpravodajství.

„I když Zemana respektuji za jeho rétorické schopnosti, volil jsem Drahoše. I zbytek mojí rodiny ho volí,“ svěřil se Fabičovič s tím, že v jeho rozhodnutí hrál roli i dojem z volební debaty obou dvou kandidátů na Primě a v České televizi. „Nelíbila se mi Zemanova arogance,“ podotkl odsouzený.

Marek, který své poznatky z aktuálního společenského a politického dění čerpá i z předplacených novin, volil Zemana. „U Drahoše mi chybějí zkušenosti s politikou,“ uvedl odsouzený. Volby prý ve věznici nejsou příliš žhavým tématem k diskuzím. „Jediné, co by nás k nim mohlo motivovat, je případná amnestie,“ byl upřímný Marek.

Oba dva odsouzení se ale vyhranili vůči formě a rozsahu amnestie exprezidenta Václava Klause.