Škola chtěla letos raut, kterým každý rok děkuje partnerům, učitelům a přátelům, udělat rochu jinak a vrátila se k tradicím. Na stolech byla vidět kachna s knedlíkem a se zelím, utopenci, paštiky i jitrnice. 

"Letos jsme zvolili dobroty ze staročeské kuchyně včetně zabijačkových specialit jako tlačenka, kterou jsme se žáky vyrobili. Na výrobě lahůdek ze staročeské kuchyně se podíleli i žáci prvního ročníku, a myslím že se jim to povedlo na jedničku", řekl učitel odborného výcviku a uznávaný kuchař Ladislav Pertl.

Do práce se zapojili nejen studenti prvního, ale i třetího ročníku. Jedná se o tradiční akci pořádanou jednou ročně. Na ní měli studenti šanci předvést, co všechno je škola naučila. Hodnocení pak zůstalo na chuťových buňkách přítomných hostů.