Na neděli předpovědi hlásí jasno a teploty dokonce až 36°C. Z důvodu možného přehřátí organismu meteorologové radí nepobývat na přímém slunci, případně používat ochranné prostředky, jako brýle či krémy s UV filtrem, dále omezit zátěž a dostatečně pít. Už ve čtvrtek řada lidí také využila možnost zchladit se u řeky. Oblíbeným cílem milovníků koupání je například hostěnický jez (na snímcích).

Kvalita vody v koupalištích je stále dobrá

Tropická vedra, která předpovědi hlásí na celý víkend i nadcházející dny, ke koupání přímo vybízejí. V přírodních koupalištích je kvalita vody podle hygieniků povětšinou stále dobrá.

Snížená průhlednost vody je už od začátku sezony v jezeře Chmelař v Úštěku. V místě jde ovšem o obvyklý jev, který neohrožuje zdraví. S horší kvalitou vody musejí počítat také lidé, kteří zamíří do Varvažova na Ústecku. Na hladině se může objevovat fytoplankton, například řasy.

Naopak kvalitní voda je v zatopené jámě v Chlumci na Ústecku, Kamencovém jezeře v Chomutově, v nádrži Barbora na Teplicku, v Matyldě u Mostu, Jetřichovicích na Děčínsku nebo na Nechranické přehradě.

Voda nevhodná ke koupání je v přírodním koupališti v Prunéřově a ve Vysoké Peci na Chomutovsku.

Návštěvníky očekávají i městská koupaliště, například ve Štětí, kde mají otevřeno od 9 do 19 hodin, nebo v Litoměřicích, kde je areál v provozu od 10 do 20 hodin. Smůlu mají v Lovosicích, kde už třetí rok koupaliště nefunguje. Lidé mohou využít přívoz na jezero v Píšťanech.