Maminka Kristýna Křížová z Úštěku ji v litoměřické porodnici přivedla na svět císařským řezem 1. ledna 53 minut po půlnoci. Holčička po porodu vážila 2990 gramů a měřila 50 cm. „Termín jsem měla až později, takže první miminko letošního roku jsem opravdu nečekala,“ prozradila novopečená maminka.

Emě a její mamince přišli ve čtvrtek 4. ledna pogratulovat předseda představenstva a výkonný ředitel nemocnice Radek Lončák a manažerka pro nelékařské zdravotnické obory Lenka Kalábová. Prvnímu letošnímu miminku předali zlatý řetízek s přívěskem a mamince květinu.

Tříkrálovým koledníkům požehnal biskup Jan Baxant.
FOTO: Biskup požehnal koledníkům, běží Tříkrálová sbírka

„Přejeme, ať vám dcera dělá velkou radost a celé rodině hlavně hodně zdraví. A samozřejmě nás velmi těší, že jste si pro tento důležitý životní okamžik vybrala právě naši porodnici,“ popřál Radek Lončák.

„Rodila jsem u vás i první dítě a v obou případech jsem byla moc spokojená,“ reagovala Kristýna Křížová a prozradila, že na malou Emu se doma již těší kromě tatínka i bratříček Jiřík, kterému jsou necelé čtyři roky.

V litoměřické porodnici se v roce 2017 narodilo celkem 627 dětí, z toho 295 holčiček a 332 chlapečků. Nejčastějšími jmény děvčátek byla Eliška, Ema (Emma) a Lucie, u kluků pak Jan, Lukáš a Filip. Během prvního letošního dne zde přišla nedlouho po půlnoci na svět hned dvě děvčátka.

Naděžda Křečková

Tadeáš Mojžíš se narodil Nikole Kadlecové a Miroslavu Mojžíšovi  z Litoměřic 25. prosince v 6.13 hodin  v Litoměřicích. Měřil 53 cm a vážil 3,48 kg.
ANKETA, FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili