Vedle tradičních kaprů nabízejí také amury a pstruhy, z uzených ryb pak pstruhy, sumce a kapry. Právě pstruzi jsou podle jednoho z prodejců Miroslava Patočky u zákazníků rok od roku oblíbenější.

„Kapr ale stále vítězí. Jen už si ho lidé tak často nenosí domů živého. Nechávají si ho u nás vyčistit, vykuchat, klidně i nařezat na podkovy nebo filety, aby s tím doma už neměli práci," říká Patočka.

Kapři pocházejí z kostomlatských sádek. Jakou váhu by při prodeji ideálně měli mít? „Když uříznu hlavu a ocas, na dvoukilovém kaprovi toho moc nezbude. Tříkilová váha je na štědrovečerní stůl ideální," míní Miroslav Patočka.

S prodejem s kolegou začali už 20. prosince. „Nejvíce zákazníků ale chodí až 22. a 23. dopoledne. Pak balíme," dodává.

Například ale maminka tříapůlleté Zoe Chládkové z Bohušovic nad Ohří (na snímcích) ryby na Vánoce nekupuje. „A pokud, dáváme přednost lososovi. Nemusíme pak tolik zápasit s kostmi," vysvětluje.