Šapitó s kapacitou 1 000 míst je vyhřívané. „Návštěvníci si stěžují, že si musejí sundávat kabáty,“ směje se principál Jaromír Joo.

Ve čtvrtek k bývalým kasárnám u výstaviště zavítalo na představení kolem 400 lidí. „Jsme jeden z mála cirkusů v Evropě, kde šelmy vystupují bez ochranné klece jen na vodítkách. Tygry ovládám pouze hlasem a pohledem. Oni mě milují na rozdíl od mých zaměstnanců,“ dodává principál s tím, že se děti a jejich rodiče můžou dále těšit na papoušky, žongléry, vzdušnou akrobacii nebo nejmenší poníky na světě.

Vinařské Litoměřice se blíží. Brigádnice Veronika Rynešová třídí vzorky pro hodnotící komise.
KRÁTCE: Co se děje na Litoměřicku? Přečtěte si stručný přehled

Joo je původem napůl Jugoslávec a pochází z komediantské rodiny. Zranění od šelem prý žádné nemá. „Kdyby po mě některá vystartovala, bylo by to na mě vidět,“ říká principál s tím, že šelmy jsou nadneseně jeho děti. „Ale samozřejmě musím vycítit, jestli má zvíře náladu,“ dodává Joo s tím, že největší metou je, když ho šelmy snesou u porodu.

Desetiletá tygřice Tajga, se kterou si Joo hrál před fotografem Deníku, váží víc než 200 kilo. Z Litoměřic cirkus poputuje dál do Chomutova, Mostu a Ústí nad Labem.

Program v Litoměřicích:
Pátek: 17 hodin
Sobota: 11 a 17 hodin
Neděle: 11 hodin

Děčínská zoo.
Grizzly a tučňáci čekají. Kraj nabízí výhodné lístky do zoologických zahrad