Práce na rekonstrukci trvaly zhruba půl roku. Zcela nového kabátu se dočkaly odběrová místnost a ORL ambulance, v rámci které navíc vznikla další zcela nová vyšetřovna. Zásadních změn doznaly také dvě společné čekárny a nová jsou i sociální zařízení pro veřejnost a pro zaměstnance nemocnice.

„Dětský pavilon byl postaven v roce 1993 na základě plánu z roku 1985. Přes dvacet let bylo jeho první nadzemní podlaží využíváno jako speciální ambulance pro děti i dospělé. Prostory, kterými každý den projde až 200 pacientů plus jejich doprovod, však už nesplňovaly dispoziční a provozní představy nemocnice. Navíc i sociální zařízení bylo, z dnešního pohledu, stísněné a v poměrně špatném technickém stavu," popsal pozadí investiční akce Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek litoměřické nemocnice.

Práce začaly na konci loňského roku dispozičními změnami odběrové místnosti. Poté byly vyměněny rozvody sítí, nové jsou stropy včetně LED osvětlení, povrchy stěn, které nyní zdobí obrazové tapety, podlahy i nábytek. Náklady na stavební práce dosáhly téměř 2,5 milionu korun, náklady na vnitřní vybavení zhruba 700 tisíc. Nemocnice je platila ze svého rozpočtu.

„Jsem rád, že jsme v nemocnici v krátké době poněkolikáté a zase je tu něco nového. Prostředí je nyní velmi příjemné, světlé, vzdušné. Věřím, že pomůže pacientům zbavit se stresu a obav, se kterými sem mnohdy přicházejí," řekl při středečním slavnostním otevření prvního nadzemního podlaží pavilonu B starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.