Letci z 211. taktické letky Čáslav si tak spolu s ostatními připomněli elitního stíhače a válečného veterána Františka Cháberu, který je zde pochován. Zemřel 21. října roku 1999.

„Byl válečný hrdina a letecké eso. Ovšem místo toho, aby i po druhé světové válce mohl pokračovat ve své práci a byl oslavován, jak by se v civilizovaných společnostech slušelo a patřilo, byl uvězněn v komunistickém žaláři. Proto jsem rád, že od roku 1989 máme příležitost takové lidi nejen rehabilitovat právně a morálně, ale mnohdy s nimi i navázat kontakt právě jako s Františkem, když ještě žil," sdělil po pietním aktu a slavnostním položení věnců plukovník Jaroslav Míka, bývalý velitel 211. taktické letky, která nese jméno svého čestného velitele Františka Chábery.

Květinu na hrob čestného občana města přišel v pondělí položit i starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč. „Je třeba si připomínat, že tento hrdinný letec, muž se silným životním příběhem, jenž sloužil druhým, se dočkal vděku v podobě komunistického kriminálu. Po jeho smrti můžeme tuto křivdu napravovat alespoň tímto způsobem," řekl.