Natáčení si můžete připomenout na snímcích, které v červenci na místě pořídil fotograf Deníku Karel Pech. Litoměřické kino Máj film poprvé uvede už tento pátek 22. května ve 22 hodin.

Film režiséra Milana Cieslara má hned dvě dějové linie. Na jeho začátku se diváci seznámí s morousovitým a přísným otcem Františkem (O. Vetchý) a jeho stárnoucí ženou Janou (S. Stašová), která namísto tradiční dovolené na Mácháči začíná snít o moři. Do toho manželský pár řeší vztahové peripetie svých tří dcer, které zatím neměly štěstí na schopné a úspěšné muže, které si po jejich boku představuje František. Pak se ale v životě rodiny objeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony (M. Táborský) a krásná policistka se španělskými předky (K. Peláková) a začnou se dít věci.

Momenty, kdy se náčelník policejní stanice František ocitá ve svých představách v roli agenta typu Jamese Bonda, se odehrávají právě na ploskovickém zámku. Ten si filmaři vybrali předně kvůli grottám, kde akční bojové scény natáčeli.

Vedle již zmíněných herců ve filmu uvidíte také Terezu Voříškovou, Báru Polákovou, Marka Taclíka, Rosťu Nováka či Saru Sandevu. Na snímku pracoval stejný autorský tým jako na předchozím filmu Láska je láska.

Další fotografie najdete zde: https://litomericky.denik.cz/galerie/ploskovice-nataceni-zivot-je-zivot2.html