Zorganizovali dobrovolnickou akci, v rámci které se čtrnáct z nich vydalo v pátek 3. června do hospice pomáhat s úklidovými a údržbářskými pracemi. V budově na Rybářském náměstí myli okna a natírali zábradlí.

Touto neobvyklou aktivní pomocí zaměstnanci Preolu hospici ušetřili nemalé peníze. V zařízení nepomáhali poprvé a vedení hospice věří, že se spolupráce s firmou bude i nadále rozvíjet.

„Je to vzorový příklad, jak se firma může zapojit. Velice si vážíme toho, že tito lidé nevidí jen svou práci, ale jsou ochotní pomoct i jinde a zapojit se tak do dění v regionu. Potěšilo nás, že se dobrovolníci zajímali o chod hospice a dokázali během dne, který zde strávili, nasát jeho atmosféru" řekla za Hospic sv. Štěpána Irena Vodičková.

Preol se v nedávné době zapojil také do 2. ročníku benefičního Běhu pro hospic. Prostřednictvím své zaměstnankyně Andrey Sikorové a kampaně Nakopni běžce! se na dobrou věc podařilo vybrat neuvěřitelných 27 255 korun.

„Lidé, kteří se nechtěli běhu zúčastnit, a přesto chtěli hospici přispět, mohli finančně podpořit vybraný tým či jednotlivce. Andrea oslovila svou rodinu, přátele a kolegy. Ti na účet hospice nakonec zaslali druhou nejvyšší částku, kterou se v rámci této kampaně podařilo vybrat," uvedla Irena Vodičková.

„Byl to pro mě adrenalin a hec, až jsem byla sama překvapená. Výsledek, myslím, předčil všechna naše očekávání – tím lépe!" shrnula svou účast na akci Andrea Sikorová.

Firma Preol již od spuštění výroby v roce 2009 podporuje finančně i věcně řadu obcí a sdružení ve svém okolí. Pomoc Hospici sv. Štěpána je ovšem výjimečná svou formou dobrovolnických dní, kterých se účastní sami zaměstnanci firmy a z nichž se v Preolu stává tradice.