Na Litoměřicku měly vlajky zastávku ve stanicích Štětí, Litoměřice - město, Hněvice, Roudnice nad Labem, Bohušovice na Ohří a Lovosice - hlavní nádraží a také ve všech stanicích na trati Lovosice - Louny.

V Litoměřicích plamínek přebírala od svých kamarádů z Kolína dvanáctičlenná skupina skautského oddílu Severská dvě.

„Přeneseme si ho do klubovny, kde se rozdělí mezi Silvestra, Pilku a mě. Budeme ho střežit doma a pak přeneseme do katedrály sv. Štěpána," uvedla při čekání na vlak Anička, vedoucí oddílu. Tradici potvrdil biskupský vikář Martin Davídek, který světlu požehnal. „Novodobá tradice v Litoměřicích se odvíjí už od počátku 90. let, kdy bývalý litoměřický biskup Jan Koukl fandil skautům a požádal je, zda by se této služby neujali."

Mezi čekajícími byla i parta hasičů ze sboru v Polepech. „Jsme tu druhým rokem, napadlo mě, že by to bylo hezké zpříjemnění svátků zejména pro naše mladé hasiče a založit pro ně novou tradici. Plamínek si odvezeme domů a pak ho na Štědrý den doneseme ke kapličce, kde si od něho připálí světýlko místní občané," prozradila Soňa Henschová, vedoucí mladých hasičů.

Na nádraží měly zastoupení i Michalovice. „Světélko uchováme doma a do Štědrého dne ho nabídneme k připálení všem v obci a možná, že se přenese díky přátelům a příbuzným i do sousedních vesnic," uvedl Petra Hagara.