Vedení města se jej pokoušelo svolat už jednou, a to na 12. února. Ovšem neúspěšně. Nyní by se měli zastupitelé sejít ve čtvrtek 26. února v 17 hodin v zasedací síni Městského úřadu Litoměřice. Zvána je i veřejnost.

Prvním bodem programu přitom bude vypořádání se s námitkami zastupitele Petra Urbánka k zápisu z lednového jednání. Následující druhý i třetí bod se chystá předložit místostarosta Karel Krejza. Oba se týkají Zahrady Čech. Zastupitelé nejprve rozhodnou o delegaci místostarosty na valné hromady firem Zahrada Čech a Severočeská vodárenská společnost. Následně projednají rezignaci Václava Červína na pozici jednatele společnosti Zahrada Čech, kterou podal již ke konci loňského roku, a jeho zastoupení Lukasem Wünschem v této funkci.

Čtvrtým navrhovaným bodem programu je pak deklarace litoměřických zastupitelů k prolomení limitů těžby hnědého uhlí. Jeho zpracovatelem je zastupitel ze Strany zelených Petr Panaš. Ve svém návrhu požaduje, aby zastupitelé Litoměřic společně požádali vládu o zachování limitů těžby v současné platnosti beze změn a současně vyjádřili podporu Hornímu Jiřetínu.

Jak se k jednotlivým bodům zastupitelé nakonec postaví, bude jasné ve čtvrtek 26.2.