Odpovědi nejen na tyto  otázky má dát dotazníkové šetření, které za technické pomoci obecně prospěšné společnosti CI2 organizuje v těchto dnech město Litoměřice. Probíhat bude do poloviny května.

Proškolení a označení tazatelé z řad studentů, dobrovolníků a maminek na mateřské dovolené oslovují na ulicích i v domácnostech obyvatele města a vyplňují s nimi dotazníky v rámci měření evropských indikátorů. Výběr dotazovaných občanů je náhodný. Tazatelé mají na svém oděvu viditelně umístěnou vizitku se jménem, znakem města, logem Zdravého města a pořádajícího sdružení CI2.

Dotazníkové šetření k evropským indikátorům spokojenosti občanů s místním společenstvím proběhlo již v letech 2007 a 2011, šetření na mobilitu a místní přepravu v roce 2011. I tentokrát je anonymní. „Výsledky průzkumu poslouží k posouzení vývoje spokojenosti a nastavení opatření pro oblasti, ve kterých pocit spokojenosti našich občanů klesá," uvedla koordinátorka šetření Rita Vlčková, která děkuje všem, kteří se dotazníkového šetření zúčastní.

Akce probíhá v rámci projektu MAESTRO, který je podpořen z Programu švýcarsko – české spolupráce Ministerstva životního prostředí ČR.

Eva Břeňová