Rozhodli o tom odborníci v rámci soutěže Stavba Ústeckého kraje 2013, ve které stavba získala 2. místo. Areál z dílny architektonické kanceláře CASUA dokončila firma HENNLICH v roce 2012. Dostavba přišla na 120 milionů korun, část financí poskytla Evropská unie.

Porota ocenila nejen působivou a kvalitně navrženou architektonickou koncepci ve stylu „high-tech", ale také řemeslně zvládnuté detaily stavby. Podle poroty tak se tak firmě HENNLICH a architektům podařilo nejen z pohledu návštěvníků, ale především zaměstnanců „vytvořit velice přátelské a pozitivní pracovní prostředí." Soutěž vyhlašuje každé dva roky litoměřická hospodářská komora.

„Ocenění si nesmírně vážíme, protože ukazuje, že i průmyslové stavby, kterých u nás rychle přibývá, mohou mít svou architektonickou i funkční kvalitu. Osobně jsem rád, že rozšíření areálu přijali za své naši zaměstnanci a že se nám podařilo vytvořit příjemné a kvalitní pracovní zázemí, které navíc umožní další rozvoj naší firmy," uvedl Pavel Šumera, jednatel firmy HENNLICH.

„Při návrhu dostavby jsme se snažili, aby přirozeně navazovala na původní areál, ale aby zároveň měla osobitý charakter. Důležitá pro nás byla také velmi vstřícná a plodná spolupráce s investorem," uvedla architektka Zuzana Hamanová z pražského studia CASUA.

Dostavba areálu navazuje na původní stavbu firmy HENNLICH z roku 2002. Nový areál více než zdvojnásobil původní podlažní plochy objektu na téměř 10.000 metrů čtverečních. V areálu jsou řešeny skladové a výrobní prostory, administrativní část i prostory pro výzkumné a vývojové centrum. Součástí je také HENNLICH Baby Club pro předškolní děti zaměstnanců firmy. Nová část areálu, stejně jako původní, je vytápěna tepelnými čerpadly, která zajišťují i chlazení v létě.

Dostavba areálu díky celkovému řešení a využití ekologických technologií byla krátce po dokončení zařazena mezi nominované stavby v soutěži Český energetický a ekologický projekt/stavba roku.

První etapa výstavby areálu firmy HENNLICH dokončená v roce 2001, kterou stejně jako oceněnou dostavbu navrhovala architektka Zuzana Hamanová, získala druhé místo v soutěži Stavba ústeckého kraje 2004 již před deseti lety. (