„Rádi bychom veřejnosti prostory nového domova pro seniory ukázali, provedli ji. V amfiteátru, které zde brzy vyroste, vystoupí také známé hudební skupiny," uvedl spolumajitel objektu Jiří Dušek.

Akce se bude konat ve stejný den, jako Josefínské slavnosti. Navštívit jí plánuje i starosta Terezína Růžena Čechová. „Všichni jsme velice rádi, že se z budovy bývalého špitálu během tak krátké doby stává domov pro seniory. I den otevřených dveří je koncipován tak, že svým programem nebude nijak narušovat samotné slavnosti," sdělila starostka Čechová.

V současné době se provozovatelům objektu hlásí první klienti. Má jich být registrovaných již více než dvacet. Probíhá také výběrové řízení na personál, který má čítat sedmdesát členů.

Každé patro Domova má svou jídelnu s výdejnou. Většina pokojů je dvojlůžkových o stejných rozměrech, některé pokoje jsou prostornější. Sociální zařízení jsou vždy pro dva pokoje společná.

Objekt bývalého špitálu je památkově chráněný. Stavba je proto pod dohledem státní památkové péče. „Kvůli tomu jsme například museli pořídit dřevěná okna. Jsou hezčí, než plastová, celkově nám však vzrostly náklady o 2,5 milionu korun," dodal Dušek.