Festival pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla a pití je podle pořadatelů jediný svého druhu na severu Čech. „Pro návštěvníky je připravena klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, živá show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý program,“ lákají organizátoři.

Těšit se můžete na kuchařské umění Radka Šubrta, Markéty Hrubešové, Patricie Pagáčové Solaříkové i Aleše Lehkého. V sobotu od 12 a 14 hodin a v neděli od 14 hodin vaří populární herečka Markéta Hrubešová. „V mém menu nebude chybět jehněčí pršut, jablečné želé či dýňová polévka. Těším se na viděnou!“ avizuje herečka.

Tak vypadal Gastro Food Fest loni: 

a tak předloni: 

Vítězka soutěže MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková v sobotu připraví svůj „upgrade“ plněné papriky a v neděli brynzových halušek. Oba recepty vycházejí z její kuchařky #UPGRADE, kde se věnuje inovacím klasických česko-slovenských receptů.

„Těším se na návštěvníky Gastro Food Festu v Litoměřicích. Je to možná můj poslední food festival, protože v příštím roce plánuji hned po maturitě odjet studovat gastronomickou školu Le Cordon Bleu do Londýna,“ prozradila talentovaná dívka.

Kristína Nemčková.Zdroj: Foto: archiv K. N.

Vítězka soutěže MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková, Foto: archiv K. Nemčkové

Na výstavišti se opět neminete ani s partou nadšenců Hmyz na talíři. Novinkou na jejich stánku bude letos hadí maso.

O poznání konzervativnější chutě lze oproti tomu čekat od juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. V Litoměřicích představí své menu na kuchařskou olympiádu, která se uskuteční za rok ve Stuttgartu.

Včelař. Ilustrační foto.
O včelaření je na Litoměřicku zájem. O úly se starají i ve vazební věznici

Na stánku se předvede i Okresní agrární komora Most s letošními vítěznými Regionálními potravinami Ústeckého kraje vyhlášenými na poslední Zahradě Čech. V soutěži zabodovaly mimo jiné jehněčí klobása od Pršuterie Chovaneček z Hlinné, kozí váleček ve vosku z držovické kozí farmy nebo mrkvový dort od polepských cukrářů Family Bakery.

Novinkou letošního festivalu je čipová platba. „Pro letošní ročník stále platí festivalové platidlo Liťák, ale už nebude v papírovém provedení tak, jak tomu bylo u předešlých ročníků,“ upozorňují pořadatelé, kteří nově zavádějí pro návštěvníky čipovou platbu od NFCtron.

Podrobnosti o festivalu včetně detailního programu hledejte na stránkách www.zahradacech.cz.

Hora Říp
Na mytický vrch Říp vede nová poutní cesta. Spojuje ho s Blaníkem