Dnešní doprovodný programu patří společnosti Natex Česká Lípa, která se tu letos představuje ve velkém stylu. Jejím hostem v kulturním programu je zpěvačka Leona Machálková, kapela Queen revival a skupina No Headache.

Program veletrhu se netýká jen zahrádkářství, ale dokonce i sportu. Už podvaadvacáté je obohacen o tenisový turnaj Zahrada Čech Open 2016, který se odehrává na kurtech tenisového klubu Slavoj Litoměřice.

„Celodenní soutěž slibuje nejen dobrý tenis, ale především pěknou atmosféru s lidmi, kteří nezkazí žádnou zábavu. Mezi umělci nebude ani tentokrát chybět Michal Dlouhý, Petr Kolář, Antonín Panenka, Roman Skamene, Milan Pitkin, Kamila Albertová či Marie Retková. K nim se přiřadí do dvaceti párů další osobnosti z řad umělců, sportovců, ale i politiků a podnikatelů," uvedl Zdeněk Vrba, který bude moderovat v sobotu na estrádě závěrečný Den s časopisem Zahrádkář.

V historických tabulkách turnaje je na čele Zdeněk Hrubý starší před Miroslavem Palečkem, Zdeňkem Vrbou a Antonínem Panenkou.