Vedle dětí jeslového věku pečuje centrum ještě o děti z ambulantního stacionáře ve věku od tří do šesti let, jež jsou chronicky nemocné, a také o uživatele sociální služby v denním stacionáři, kteří mají mentální či kombinované zdravotní postižení, tedy i o vozíčkáře.

Včera bylo v centru Srdíčko předáno do užívání nové multifunkční hřiště s pestrobarevným měkkým povrchem, které pořídilo město nákladem zhruba jeden milion korun. „Ceníme si toho, že děti dostávají k užívání nejen příjemné, ale hlavně bezpečné hřiště. Splňuje totiž jejich zdravotní požadavky. Toto prostředí ocení i 20 zaměstnanců, kteří se o děti starají," uvedla Ivana Humlová, ředitelka centra.

Centrum má velmi pěkný interiér, který i svým vybavením splňuje všechna kritéria a požadavky pro poskytování služeb. Nyní má kompletně vybavené i venkovní prostory, jediné, co mu chybí, je zateplení objektu. „Chceme i toto opatření realizovat. Nejprve se dům podrobí energetickému auditu, aby se zjistilo, kde jsou jeho slabiny. Jakmile bude vypsán příslušný dotační titul, přihlásíme se do něho," vysvětlil Pavel Grund, místostarosta města.