Demonstranti na akci s názvem Hrad za hranou, republika v ohrožení přišli vyjádřit nesouhlas mimo jiné s inklinací prezidenta Miloše Zemana k ruskému režimu. Cílili také na některé další čelní představitele vlády.

V Litoměřicích demonstraci, na kterou dohlíželi státní i městští policisté, připravila komunita s názvem 17. listopad v Litoměřicích. Pořadatelka shromáždění Renata Kutina Vášová byla poměrně hojnou účastí mile překvapena. „Dát najevo svůj veřejný nesouhlas znamená mnohem víc, než se podepisovat pod petice a komentovat věci na facebooku,“ uvedla.

Na připravenou roli papíru lidé psali i vzkazy vládě, s tím co od ní očekávají. „Děti zpátky do škol“ „Konec podpory agrobaronům “ „Zleman z hradu “ „Říkat pravdu “ „Rezignaci a nové volby “ „Pane prezidente nejste prezident “ či „Odvolání rady České televize“.

Ilustrační foto
PŘEHLEDNĚ: Vláda schválila velké rozvolnění. Co se změní od příštího týdne

Hlavní akce Milionu chvilek se konala na Václavském náměstí v Praze od 18 hodin. Ve stejný čas se současně konala na desítkách dalších míst po celé republice. Kromě Litoměřic byla svolána také do Lovosic.

V Ústeckém kraji se lidé sešli i v Děčíně, Kadani, Žatci, Ústí nad Labem, Peruci a dokonce i ve vísce Merboltice na Děčínsku. „Prezident místo podpory vlastního státu opakuje stejné pohádky jako proruské dezinformační weby a ruská propaganda. Jeho setrvávání ve funkci je bezpečnostní hrozbou pro naši republiku," uvedl předseda spolku Benjamin Roll.