Schválili Obecně závaznou vyhlášku č. 4/2012 o stanovení koeficientů pro její výpočet, kterou však byly pouze zaktualizovány již poměrně staré vyhlášky z roku 1993 a 1994 tak, aby došlo k souladu vyhlášky s platnou legislativou.

„Pro rok 2013 tedy výše daně z nemovitostí pro všechny nemovitosti na území našeho města zůstává na stejné úrovni, jako v roce 2012. Zastupitelé tak dali jasně najevo, že nechtějí řešit finanční problémy města na úkor svých občanů, popř. firem na území města," uvedla starostka Lovosic Lenka Lízlová.

V roce 2008 nabyl účinnosti zákon o stabilizaci veřejných rozpočtů, který dává zastupitelům územně samosprávných celků možnost stanovit další navýšení daně z nemovitostí místním koeficientem ve výši 2, 3, 4 nebo 5. Do rozpočtu města by tak přišlo 2x až 5x více finančních prostředků za výběr daně z nemovitostí.

„Příslušný úředník městského úřadu tak každým rokem připravuje podklad pro zastupitele, aby jim dal ke zvážení, zda tuto možnost navýšení daně z nemovitostí využijí, či nikoliv," vysvětlila Dagmar Wágnerová, vedoucí ekonomického odboru na MěÚ v Lovosicích.