Celé léto jezdí motoráčky do oblastí Českého středohoří a Podřipska každý víkend. Těší se zájmu svých cestujících, kteří vyrážejí do turistických cílů v trasách Štětí - Roudnice nad Labem - Litoměřice - Most a zpět. Pasažéři se tak přiblíží do bodů svých výletů s náladou nostalgie z historického svezení. Trasu brázdí motoráček typu M262 s přípojným vozem Bix 557. Přípojný vůz Bix slouží jako Bixeum muzeum na železnici nabízející turistické informace a drobné občerstvení včetně točeného piva. Během měsíce srpna a září probíhá v motoráčku také soutěž pro děti.

Cyklobus i pro pěší je „kolegou" motoráčků, který vyjíždí víkend co víkend ze zastávek Štětí, Roudnice nad Labem a Litoměřice například do Mukařova, na Kletečnou či do Doks. Těší se stejné oblibě cestujících, které tvoří zejména cyklisté. Proč nevyjet nahoru cyklobusem a pohodlně se vracet dolů na kole? Cyklobus však nemá nouzi ani o turisty, kteří vyrážejí bez kol. I pro ně je cyklobus určen a připraven. Kapacita je 28 osob a 25 kol.

„Neváhejte a využijte poslední možnosti vyrazit na výlet cyklobusem či motoráčkem. O víkendu vyrážejí v této sezoně naposledy. Proto neváhejte a vyrazte s námi," vzkazují organizátoři.

Jízdní řád a možnost rezervace místenek na www.stredohori-podripsko.cz.