Dobročinná jízda se odehrála na litoměřickém Střeleckém ostrově a zapojilo se do ní celkem 911 cyklistů. Pořadatelům se tak dohromady podařilo shromáždit částku 4 555 korun. Mezi cyklisty byl také místostarosta Karel Krejza.

Cílem této akce bylo pomoci šesti handicapovaným lidem, kteří by si chtěli pořídit speciální kolo či handbike a sami přitom nemají finanční prostředky na toto vybavení. Jedním z takto postižených lidí je i Iveta Bohuslavová, která byla při litoměřické jízdě také přítomna.

Birell jízdu v Litoměřicích podpořila i její letošní účastnice Iveta Boleslavová. Mladá maminka touží po handbiku, aby mohla jezdit se svým synem na výlety.

„Zatím bych chtěla jezdit na výlety se svým synem, ale až budu o něco zdatnější, tak bych si přála i závodit," popisuje svůj cíl Bohuslavová.

Dobročinná akce, jež se koná pod záštitou známé pivní společnosti, momentálně probíhá ve městech po celé České republice. Kromě Litoměřic jsme ji mohli spatřit také v Jihlavě, Táboře, Písku, Mělníku a dalších městech. Tento týden ji lze zastihnout ještě v Jizerských horách nebo severočeském Singltreku pod Smrkem.

Cyklista projíždí Birell bránou v Litoměřicích a pomáhá tak handicapovaným

Akce probíhá celé léto. Na handicapované lidi se letošní Birell jízdě zatím podařilo vybrat přes 80 000 korun. V loňském roce humanitární akce pomohla osmi lidem. Na handbiky a speciální kola se tehdy podařilo shromáždit více než půl milionu korun.

„Příští středu se můžete zúčastnit také v Praze, kde bude projíždět i známý paralympijský vítěz Jiří Ježek. Se mnou se tam můžete také setkat," dodává Iveta Bohuslavová.

Kateřina Havlová