Řešení problému si vzala za své Hospodářská a sociální rada Litoměřicka a přizvala k tomu na čtvrteční workshop do litoměřického hradu jak zástupce středních škol, které připravují odborníky pro dělnické a technické profese, tak velkých firem, jež mladé pracovníky poptávají.

V první části programu proběhla prezentace, představení různých aktivit, vývoje a současného stavu profesní přípravy učňů a studentů v rámci regionu, v druhé části diskuse v kruzích a vytyčení hlavních problémů. Příznivý ohlas měla informace o technickém klubu a snaze založit Institut technického vzdělávání. Podnikatel Milan Chvalina z Hoštky, který pohovořil o možnosti využívání školicích středisek k podobným cílům, označil počin litoměřické radnice trefou do černého. Dušan Vošahlík, zástupce ředitele VOŠ obalové techniky a SŠ, uvedl, že jejich pedagogové v klubu pracují a vedou podobný kroužek i ve Štětí.

Ředitel ústecké SPŠ Jaroslav Mareš poukázal na spolupráci se smluvními partnery, již vytvářejí motivační programy pro své budoucí pracovníky. Podle Anny Adamcové bude muset Lovochemie do roku 2029 nahradit 150 pracovníků, kteří odejdou do důchodu. K tomu zavedla v roce 2013 stipendijní program.

Na změnách se musejí podílet školy, samospráva měst, firmy, ale také větší odpovědností samotní žáci ZŠ a jejich rodiče.

„Některé náměty a požadavky směřující k základním školám, jako je jejich vybavenost, zajištění volnočasových aktivit a motivace rodičů, můžou řešit samosprávy. Motivace stipendijními programy je věcí firem, stejně jako osvěta a prestiž řemesel," uvedl moderátor workshopu a místopředseda HSR Litoměřicka Miroslav Andrt.

„Závěry workshopu převedeme do úkolů, rozdělíme je a nejspíš na jaře na dalším setkání vyhodnotíme. Jsou však věci, které se týkají legislativy a motivace pedagogů, jež patří do kompetencí ministerstva. Ty se budeme snažit předat ministryni školství při její prosincové návštěvy Ústeckého kraje," doplnil Ivo Perna, předseda HSR Litoměřicka.