Jedna z členek klubu Alena Prochová přiblížila, že s blížícím se adventem jsou nyní aktuální vánoční dekorace. „Naposledy jsme vyráběli závěsné ozdoby v podobě stromečků z korálků, předtím například podzimní strašidélka,“ popsala.

Zdroj: DeníkV loňském roce pravidelným setkáním bránila nařízení spojená s epidemií koronaviru. Jinak se členky schází každé úterý odpoledne na zhruba dvě a půl hodiny.

„Je to příjemně strávený čas, přijdete mezi lidi, které člověk rád vidí a rád s nimi povídá. A u toho se vyrábí spousty různých krásných věcí. Máme mezi sebou dvě opravdu velmi šikovné dámy, které když někdo přijde s jakýmkoli nápadem, jsou schopné ho okouknout, prostudovat a pustit se do toho,“ dodává.

Obec Chotiněves.
Svým způsobem je to problém, říká o statutu památkové zóny starosta Chotiněvsi

Velký úspěch měl například betlém, který tvoří postavičky z korálků. V současné době je na stálo vystavený právě v zázemí Dámského klubu na obecním úřadě. V minulosti ho lidé ale mohli vidět také na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Jeden rok byl před Vánoci vystavený v knihkupectví Jonáš a poté i v informačním centru.