Na přípravu kapustnice padla tři uzená kolena, tři kila uzených žeber, pět kilo klobás, pět kilo brambor, dvacet kilo zelí a spoustu koření. Na guláš tentokrát padlo úctyhodných dvacet kilo kližky. Loni se dělal jen z pěti kil zkušebně, zda i o něj bude zájem, a snědl se asi za půl hodiny. Na přípravě sobotního dobročinného menu se tentokrát podílelo kolem deseti lidí už od pátku. Obojí dobroty připravili víc než 50 litrů.

Charitativní akce tohoto typu pro litoměřickou nemocnici je jedinečná. „Loni se vybralo 26 tisíc, šly na dvě odsávačky, které dětské oddělení nakoupilo na jaře. Letos se na dětském oddělení teprve rozhodnu, kam s výtěžkem, podle jeho výše, co za to nakoupit,“ přiblížila Naďa Křečková z nemocnice.

Nakonec se podařilo vybrat úctyhodných 45 000 korun. 

Proč pro dobrou věc vaří zrovna kapustnici, o tom vypovídá původ bývalého vojáka z povolání Jozefa Pásztora. Ten pochází ze Slovenska. „Naši měli hospodářství. Jako děti jsme se musely samy naučit uvařit si,“ zavzpomínal Pásztor.