Zapojila se však nově i do pomoci lidem, především ze sociálně vyloučených skupin obyvatel, kteří nemohou najít práci. Proto se také pustila do ‚evropského‘ projektu s tímto zaměřením.

„Máme zkušenosti s pečovatelskou službou, s domovy seniorů, ale také z práce s lidmi z azylových domů. Právě jejich obyvatelé patří ke zmíněným skupinám, na které je náš projekt integrace zaměřen. Jeho smyslem je najít pro tyto lidi uplatnění na trhu práce,“ vysvětluje manažerka projektu Pavla Soukupová.

V praxi to znamená, že přijímají lidi, kteří projdou určitým krátkým školením v komunikaci a potom – podle jejich možností a schopností, je charita začlení na svá pracoviště, kde si vyzkouší pracovní činnost.

„Pokud jim nevyhovuje, mohou si vyzkoušet jinou. Pokud ale takové místo nebo zaměření u nás nemáme, tak se snažíme najít jim vyhovující místo v okolních organizacích i v ziskovém, tedy výrobním sektoru. Další možností je rovněž to, že tito lidé mohou prostřednictvím našeho projektu absolvovat rekvalifikační kurzy, které pro ně nakupujeme,“ vysvětluje Pavla Soukupová z litoměřické farní charity.

Podle aktuální informace využilo této příležitosti více než šedesát lidí.