Zápas domácí zvládli, i když narazili na soupeře, kterému vstup do nového ročníku vyšel. Brozanští se poprvé střelecky prosadili ve 20. minutě, kdy si po centru z pravé strany zpracoval míč Vlasák, navedl si ho na střed vápna na pravačku a bombou překonal Nguyena.

Těsné vedení se Brozanským dařilo držet díky spolehlivé defenzivě, která pracovala téměř bezchybně. Navíc o sobě dávala vědět i offenziva, takže druhý gól musel přijít. Nejprve ještě neproměnil dobrou šanci Cibulka, ale v 55. minutě si postavil míč téměř na vápno Benda a prokázal, že standardky kopat umí 2:0.

Domácí nepolevovali a zaměstnávali obranu hostujícího týmu. Nguyen se měl co otáčet, vytáhl se především čtvrthodinky před koncem, kdy jen s velkou námahou vytáhl bombu Bendy.

Union o sobě dal vědět až v závěru, kdy si za obranu zaběhl Kraják a vystrašil brozanskou lavičku. Jeho lob však skončil nad brankou.

„První poločas byl vyrovnaný. My jsme ale dali pěknou branku Vlasákem. Ve druhé půli už ale kluci hráli velmi dobře, gólman soupeře ještě takové tři dobré šance chytil. Už v Kolíně bylo minule patrné zlepšení, tentokrát bylo to vítězství naprosto zasloužené," poznamenal vedoucí domácího týmu Ján Kudlička.

SK Sokol Brozany - Union 2013 2:0

Branky: 20. Vlasák, 55. Benda, ŽK 2:4, poločas 1:0, r. Váňa, 146.
•Brozany: Starczewski Uka, Stehlík, Olejník, Hrubý Grunert (90. Krebs), Cibulka, Šollar (71. Verbíř), Vlasák (81. Tupý) Benda, Müller (85. Pelikán).