Tyršův most prochází částečnou rekonstrukcí. Pociťují to nejvíce řidiči, kteří tak uvíznou v koloně aut čekajících na zelenou. Práce na vozovce by však měly skončit poslední květnový den.

„Vzhledem k tomu, že stavebně technický stav mostního díla je dlouhodobě na hranici životnosti, přistoupil jeho vlastník, tedy Ředitelství silnic a dálnic ČR, k základní údržbě mostních závěrů, jako je výměna dilatačních závěrů, izolace, AB povrchů či úprava vodorovného dopravního značení," informoval místostarosta Litoměřic Jan Szántó. Oprava silnice je pouze částečná. Na generální rekonstrukci si řidiči ještě počkají.

„Je to spíš taková nárazová oprava. Dilatační spáry jsou věčně v pohybu. To je zásadní problém. Do budoucna počítáme se stoprocentní opravou celého povrchu mostu. Termín však zatím neznám," vysvětlil starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a dodal: „Způsob, kterým se most v současné chvíli opravuje, je při těchto podmínkách maximem. Není to naše akce, ale i přesto se snažíme, aby vše probíhalo bez větších problémů."

Povolování přechodných dopravních omezení přísluší Krajskému úřadu Ústeckého kraje. Investorem oprav je  vlastník pozemní komunikace, tedy právě Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Podle mediální zástupkyně města Litoměřice působí oprava Tyršova mostu  v Litoměřicích jen menší dopravní komplikace. Řidiči totiž mohou pro příjezd do města i při cestě z něj využívat nový Most generála Chábery. „Ti, co se rozhodnou jet přes Tyršův most, musejí obzvláště v dopravní špičce počítat s delším časem přejezdu," konstatoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích Jan Jakub.

Podle slov starosty města však zaznívají negativní ohlasy také na pracovní dobu dělníků. „Lidé nám často volají a stěžují si, že i přes uzavírku mostu nevidí pracovat žádné dělníky. Podle všeho je to tím, že než se začne znovu pracovat, opravená část vozovky musí nejprve schnout," uvedl.

Obavy z komplikací prý nemusejí mít návštěvníci výstavy Tempo & RC Model Show. V tuto dobu totiž žádná dopravní omezení na mostě plánovaná nejsou.