Prázdnou budovu na parcele číslo 4008/40 by tak do budoucna mohly využívat sportovní kluby a spolky, které ve městě dosud nemají dostatečné zázemí. Jedná se například o karatisty, boxery, potápěče nebo týmy beachvolejbalistů.

„Protože Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v prosinci vypsalo vhodný dotační titul, vedení města se rozhodlo zareagovat. Vychází tak vstříc sportovním spolkům, které mají potřebu většího či lepšího zázemí," informovala mluvčí Litoměřic Eva Břeňová.

Nedostatek volných kapacit vyhovujících aktuálním potřebám i budoucímu rozvoji daného sportu město dlouhodobě registruje například u spolku Karatedó Steklý, Potápěčského klubu Kraken Litoměřice, SK Box Litoměřice, oddílu TOM „Litomíci" a oddílu beachvolejbalu. Beachvolejbalisté už mají od města v areálu bývalých kasáren zapůjčený pozemek s beachvolejbalovým hřištěm, který si svépomocí upravili. Využívat ho mohou do doby, než se litoměřické radnici v areálu podaří rozjet projekt na využití geotermální energie.

Náklady na revitalizaci zmíněné budovy činí podle odhadu projektanta 5,5 milionu korun. Město by z vlastního rozpočtu zaplatilo 40 % částky, tedy 2,2 milionu korun.

Program na podporu sportuŽádosti pro program 133510 je možné podávat na stavby (rekonstrukce, modernizace a nové) nebo stroje a strojní zařízení, a to do 31. ledna 2016. Obce mohou ze státního rozpočtu získat maximálně 60 % nákladů v případě rekonstrukce, modernizace či nákupu stroje a strojního zařízení a maximálně 50 % nákladů v případě nové stavby.

Žádat o dotaci chtějí i Lovosice
První kolo programu ministerstva na podporu sportu označeného 133510 skončí 31. ledna. Do té doby obce musejí své žádosti podat. Kromě Litoměřic se o peníze budou v regionu ucházet například Lovosice.

„V rámci tohoto programu může město žádat o dotaci na nákup strojního zařízení, konkrétně multifunkčního traktůrku a výkonnější sekačky. Stroje by byly určeny k údržbě sportovní zeleně, k odklízení sněhu z umělého povrchu a podobně," stojí v materiálu pro jednání zastupitelstva, který má dnes předložit tajemník lovosického úřadu František Budský.

Předpokládané náklady na nákup strojů jsou 1,5 milionu korun. Stejně jako v případě Litoměřic by město mohlo získat až 60 % částky.