Radnice totiž zatím nenašla vhodné nájemce, kteří by se nastěhovali do volných nebytových prostor objektu.

„Nezaznamenala jsem ve městě, že by dočasné nevyužívání budovy bylo kritizováno. A to ani od zastupitelů," konstatovala libochovická starostka Jana Holá. „Už několikrát jsme zveřejňovali, jaké máme představy o využití objektu."

Podle starostky by horní patro mělo být v budoucnu přebudováno na vhodné prostory pro městskou knihovnu. „Chtěli bychom tyto prostory zpřístupnit i pro seniory vybudováním venkovního výtahu," uvedla Holá.

„Nyní jednám o možnosti oslovit mladé studenty architektury, např. z pražské ČVUT, jestli by si tuto budovu nevzali jako jeden z tematických příkladů, na kterém by mohli pracovat. Bylo by podle mě přínosné, aby nám vypracovali návrhy možného využití objektu," nastínila plány libochovická starostka. „Poté by následovaly další kroky, jako je vypracování projektové dokumentace vítězného návrhu a případná realizace."

Na náměstí 5. května město vlastní ještě další objekty, které jsou na rozdíl od budovy po bývalé střední škole využity. Do kompletní revitalizace náměstí se podle Holé město nechystá. „Napříč spektrem zastupitelů to není požadováno. Převládají názory, že v Libochovicích jsou místa, která by potřebovala buď opravit nebo zcela nově vybudovat chodníky, než je rekonstrukce náměstí."

„Máme úsporný rozpočet města, navíc vše závisí od získávání dotací. V současnosti má město jiné priority, jako je zateplování budov či kanalizace," dodala starostka.