Hladina řeky vystoupala v prostorech bazénu do výšky tří metrů. Město by však mohlo rekreační a sportovní areál otevřít ještě před koncem roku 2013.

„Je to na generálku. Pořád ale věřím, že to do Vánoc stihneme," uvedl ředitel roudnických městských služeb Martin Chudoba. Podle jeho slov jsou opravy na spadnutí. Čeká se jen na vyřízení pojistné události. „V tuto chvíli již máme připravené smlouvy s dodavateli oprav. Čekáme jen na vyřešení pojistky. Od vyjádření pojišťoven a přiklepnutí pojistek bychom mohli otevírat do dvou měsíců," sdělil Martin Chudoba.

Město je majitelem a provozovatelem krytého bazénu teprve od prosince 2008. „Původní majitel, Český athletic club Roudnice n. L., to finančně nezvládl. Bazén se dostal do exekuce. Rok byl mimo provoz. Město jej potom znovu otevřelo teprve 22. února 2009. Od tohoto roku byl funkční. Až do letošních záplav," připomněl Martin Chudoba.

Škody, které voda napáchala, se pravděpodobně vyšplhají až k šesti milionům korun. „Mluvíme o kotelně, vzduchotechnice, systémové vybavenosti, nábytku a posilovně. Na vlastní vaně k újmě nedošlo. Technologie je poškozená z 90 %, nábytek do výše tří metrů," upřesnil ředitel městských služeb Martin Chudoba.

Ten také dodal, že podle původních předpokladů měla voda v červnu vystoupat o 1,5 metru méně. „Veškerá naše opatření vzala za své, když voda převýšila plánovaný stav. V roce 2002 byla řeka výš jen o 60 cm. V té době byl bazén odstavený a připravoval se na rekonstrukci. Některé prvky se proto demontovaly, a tak na nich nedošlo k újmě. Letos byl bazén v plném provozu. Zaplavilo se úplně všechno," konstatoval Martin Chudoba.

Podporu urychlené opravy krytého bazénu vyjádřila také radnice.