Zatím je v provozu menší bazén, který si přihřívá vodu ze slunečných kolektorů, v pátek měla teplotu luxusních 23,8 stupně Celsia. Pokud teploty vydrží, bude koupaliště na Písečném ostrově otevřené trvale od 10 hodin.

Od 1. června se spustí provoz i velkého bazénu s tobogánem a skokanskými můstky. Slavnostní otevření proběhne letos při třech Dětských dnech, první 31. května za pořadatelství Městských sportovních zařízení a oddílů TJ Slavoj.

Další dětské dny jsou do areálu naplánovány na 3. a 6. června, kdy se do organizace a prezentace svých aktivit zapojí i další spolky z Litoměřic a Terezína, Zdravé město a VZP Litoměřice.

Litoměřická teplárna Energie Holding.
Litoměřická teplárna výrazně sníží emise síry ve spalinách

„V areálu byly provedeny standardní práce potřebné pro jeho zdárný chod, máme za sebou všechny potřebné revize. Loni litoměřické koupaliště navštívilo 35 tisíc lidí, rekordní návštěvnost byla 75 tisíc rok po povodni v roce 2003. Největší denní návštěvnost činí 2 700 lidí. O bezpečnost a spokojenost návštěvníků pečuje přes 20 pracovníků, z toho 12 plavčíků," říká Ladislav Beneš, vedoucí koupaliště.

Areál s řadou sportovišť je přístupný od 10 hodin do 19, respektive 20 hodin. Vstupné je stejné jako loni 60 a 30 korun, permanentka stojí tisíc korun.

Připraveny k otevření jsou i ostatní dvě koupaliště v okrese. Prvého června zahajuje lázeňskou sezonu při Dětském dnu městské koupaliště ve Štětí.

Pohřešovaná Tangni Sigbeto Carine
VIDEO: Nezvěstná Afričanka se možná stala obětí násilného trestného činu

„Je to už pátá sezona po celkové rekonstrukci, poslední v režimu udržitelnosti, kdy se ceny vstupného držovaly na původní výši 40 a 20 korun. Koupaliště bude otevřeno do září od 9 do 19 hodin," uvedla Jitka Vránová, vedoucí Štětských komunálních služeb.

Koupaliště ve Štětí bylo jediné poblíž řeky, které nezaplavila voda při poslední povodni v roce 2013.

Největší změny čeká koupaliště v Lovosicích, jehož bazén bude napájen nově z vlastního vrtu. „Předpokládáme, že koupaliště otevřeme s prázdninami. V současné době se natírá bazénové těleso a probíhá realizace předúpravny vody," sdělila Ivana Kocánková, tisková mluvčí města.

Milovníci slunění a chladné vody mohou využívat pláží i mimo sezonu u rybníku Chmelař v Úštěku nebo u Žernoseckého jezera.

„Pláž u Chmelaře otevřeme oficiálně v polovině června, a to až po vyhodnocení vzorků vody, které přijedou v pondělí odebrat pracovníci Krajské hygienické stanice. Větší změny areál nedoznal, až příští sezónu bude vybaven novým komfortnějším sociálním zázemím. Letošní vstupné zůstává na stejné výši 40 a 20 korun," prozradil Luděk Tichý, ředitel Úštěckých služeb.

JEŠTĚ při zahájení výstavy venkovní výstavy soch klientů Diakonie byli Jára a Radka na chodníku vedoucím z Litoměřic do Žitenic spolu. Nyní ale Járu někdo ukradl.
Ukradli Járu! Sochy v ulicích jsou terčem vtipálků i vandalů