Pro Litoměřice je v tuto chvíli připravuje Tesco. Roznesou je pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu s dobrovolnými hasiči, kteří budou vybavení průkazem. Padesát tisíc korun na jejich přípravu v pondělí uvolnila rada města.

Karanténa - InfografikaZdroj: DeníkV Litoměřicích je 450 seniorů starších 85 let. Bylo vytipováno 150 z nich, kteří žijí osamoceně. „Dosud jich naši sociální pracovníci obešli 130, přičemž o pomoc tohoto typu požádalo dvacet z nich,“ informovala vedoucí odboru Renáta Jurková.

Hodnota jednoho krizového balíčku s trvanlivými potravinami, které vystačí na dva týdny, má být zhruba 700 korun. Potřební je dostanou zdarma. K jejich proplacení seniorem dojde až poté, co se zlepší epidemiologická situace.

S mým synkem Tomáškem se vůbec nestydíme. Syn to bere jako hru "na piráty" a já vím, že alespoň takhle částečně chráníme sebe, své nejbližší a své okolí. Nestyďme se a chraňme se, napsala do redakce Marcela Červená
Litoměřičané, nestyďte se nosit roušky. Pošlete nám fotku

Objednávat balíček, včetně dodání, mohou senioři na telefonních číslech 416 916 125, 416 916 222 a 416 916 120. Uskutečněný hovor je vnímán jako závazná objednávka a bude monitorován. Objednávky jsou přijímány od pondělí do pátku od 8 do 13 hodin.

Monitoring seniorů probíhá i nadále. „Jsme prostřednictvím dobrovolníkům připraveni pomoci s nákupem i ženám, samoživitelkám s malými dětmi, které nemají nikoho, kdo by jim pomohl,“ jmenuje další druh pomoci místostarosta Lukas Wünsch.

Ilustrační snímek
Mateřinky v Lovosicích jsou uzavřené. V Litoměřicích fungují v omezeném režimu

(bre)

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník