Aukce židlí vynesla hospicu přes 40 tisíc „Překvapil nejen počet židlí, ale i účastníků aukce. Jen dražitelů do moderované aukce se zapsalo téměř 40. Vybrané židle, kterých bylo 28, byly vydraženy za více než 40 tisíc Kč. Úspěch měla pro zbývajících 50 židlí i druhá, tzv. „lístečková" aukce. „Přebíjení" bylo u některých židlí opravdu zajímavé, takže se cena u jedné židle vyšplhala na 1 800 Kč," uvedla Irena Vodičková z Hospicu sv. Štěpána.

Aukce ještě není zcela uzavřena, proto není ještě známa finální částka. Dobrou zprávou však je, že aukce bude dále pokračovat elektronickou formou na hospicovém webu a facebooku, kde budou k prodeji nabídnuty dosud neprodané židle. I když se taková aukce uskutečnila poprvé, podle dosavadních ohlasů se líbila a jistě se nejedná o aukci poslední.

„Velké poděkování patří všem, kteří se do celého projektu „Židle pro hospic" jakýmkoliv způsobem zapojili, a protože se jedná o seznam opravdu dlouhý, všichni z něj mají velkou radost. Opět se potvrdilo, že na Litoměřicku je dostatek lidí ochotných pomoci dobré věci. Všem patří velké díky," dodala Irena Vodičková.