Kromě Lovochemie si v areálu postavil rafinérii na zpracování řepky. V Preolu se vyrábí biopaliva. Právě kvůli nim svedl boj s prezidentem Václavem Klausem, kterého nemá rád. Dokonce tak, že před několika dny v pořadu Otázky Václava Moravce promluvil o údajné korupční nabídce podnikatele Václava Petra, který má blízko k Hradu. Miliardář už kvůli tomu vypovídal na policii.

Firma má nyní díky schválenému zákonu světlou budoucnost. Lidé v Lukavci ji ale proklínají. „Neustále řešíme pachovou zátěž. Řešíme s dodavatelem redukci, přestože jsme přesvědčeni, že jsme pro omezení zápachu udělali co bylo v našich silách. Někomu to vadí, mně třeba ne. Není to škodlivé,” obhajuje výrobu generální ředitel Preolu Petr Cingr.

Ten na setkání se starosty a úředníky státní správy v Lovosicích sdělil, že nově kromě biopaliv bude i rafinérie jedlých olejů. „Je to dílčí investiční akce pro jaro 2012. Rozšíříme portfolio o výrobu jedlých olejů používaných například do majonéz,” prozradil Cingr s tím, že firma tak může zaměstnat dva nové pracovníky.

Ze širšího pohledu z nové investice vyplývá, že Babiš postupně staví v Lovosicích to, co mělo být v ústecké Setuze. O tu měl velký zájem, což Babiš několikrát potvrdil, a byl ochoten ji odkoupit od zastřeleného mafiánského bosse Františka „Kmotra” Mrázka a odsouzeného Tomáše Pitra. Ústecká Setuza nakonec zkrachovala, probíhá rozprodej majetku.