Do funkce jste nastoupila k 1. říjnu. V jakém stavu jste úřad přebírala?
Myslím, že jsem převzala celkem stabilizovaný územní odbor. Vždy je však co zlepšovat.

Na co se tedy zaměříte?
Podle mne je důležité, aby policie pracovala jako tým. To znamená, aby se jednotlivá obvodní oddělení i kriminální služba naučily více pracovat pospolu, řešit problémy globálně. Abychom byli vnímáni veřejností jako odborníci, na které se mohou obracet. Svou úlohu proto vidím spíše jako sjednocovatele, metodika, protože jinak jsou na jednotlivých odděleních i „kriminálce" lidé, na které je spolehnutí.

Co je v současnosti největší problém regionu?
Nejsme nijak zvlášť exponovaný okres, který by se nedal srovnávat s jinými. Co nás však trápí, je majetková trestná činnost drobného charakteru. Občas se ukáže i něco většího. Teď nás trápily krádeže vozidel. V tomto směru se nám zrovna něco zadařilo. Co se týká policie, chtělo by to více lidí. S 230 policisty jsme poddimenzovaní, dlouho se nedoplňovalo. Chystáme se podat žádost o navýšení stavu.

Co vás k této práci přivedlo?
K litoměřickému územnímu odboru mám blízko, nikdy jsem tu ale nepůsobila. Pracovala jsem jako vyšetřovatelka v Mostě a následně i na kraji, kde jsem po roce 2002 působila ve vedoucích funkcích. U policie jsem letos vlastně 22 let. To, že dnes sedím v tomto křesle, mě před rokem ani nenapadlo. Jiné územní odbory mě nikdy nelákaly. Tady jsem spokojená.

Na čem jste v minulosti coby vyšetřovatelka pracovala?
Vyšetřovala jsem násilnou trestnou činnost. I mravnostní znásilnění, ublížení na zdraví. Na kraji potom zejména vraždy. Lidé by si mohli vzpomenout například na vraždu třech Číňanů v děčínské restauraci. Trojnásobná vražda plus pokus o vraždu malého chlapečka. To byl také můj jediný doživotní trest.

Nestýská se vám po práci „v terénu"?
Je to jen tak, jak si to zařídíte. Mám ráda přehled o tom, co se okolo mě děje a ráda bych to tak zachovala. Rozhodně nechci jen vyřizovat papíry od stolu.