Na jeho realizaci se v Třebívlicích pracuje i v letošním roce, i když podle informací investora z minulého roku už mělo být letos hotovo. „Zdržely nás klimatické podmínky, které panovaly během zimy, a také změna koncepce stavby,“ vysvětlil příčiny zpoždění stavby zástupce investora Jan Dienstl. Změny se týkaly například úprav interiéru objektu.

Nyní už práce na novém areálu znovu pokračují, probíhají práce na vnitřním vybavení vinařství. Do začátku září by podle Dienstla měla být hotova instalace technologií výroby tak, aby zdejší vinaři mohli zpracovat letošní úrodu hroznů. Ta by se letos na Třebívlicku měla sklízet až zhruba do poloviny října.

Kompletní dostavba sídla společnosti Třebívlické zámecké vinařství je podle Jana Dienstla předpokládána v horizontu dvou let. Dostavba bude podle investorů zahrnovat i úpravy okolí celého hospodářství.

Společnost zde bude po dokončení stavby provozovat sklepy, degustační místnost, několik restaurací a prodejnu. Přes silnici, vedoucí z hlavní silnice k obci bude technické zázemí, sklady a garáže pro techniku.

V současné době třebívlické vinařství obhospodařuje 35 hektarů převážně mladých vinic. Cílem však je zpracovávat úrodu ze čtyřiceti hektarů, čímž by se zdejší vinaři zařadili k největším výrobcům vína na Litoměřicku. Vinařům v okrese tak přibude výrazná konkurence.

Třebívlice a víno:
– typické odrůdy pro třebívlický region jsou Tramín, Müller Thurgau, Ryzlink rýnský, Muškát moravský a Rulandské modré, šedé a bílé
– poslední pětihektarová vinice byla na Třebívlicku zrušena v roce 1900
– veřejnost může zdejší vína ochutnat na tradičním třebívlickém vinobraní