close info Zdroj: Deník/Jan Prošek zoom_in
Z mých raných začátků si toho moc nepamatuji, jelikož jsem začínal jako velice malý, okolo čtyř až pěti let. Z prvních dob, kdy se mi něco vybaví, mám však vzpomínky krásné. Netýkají se přímo sportu, spíše kamarádů, s kterými jsem trávil čas na závodech či soustředěních.
close info Zdroj: archiv Vojtěcha Netrha zoom_in
Kdy jsem si uvědomil, že mi jde plavání lépe než vrstevníkům? Neřekl bych, že přišel nějaký konkrétní bodový zlom, kde by se mi tato myšlenka objevila v hlavě. Proces to byl spíše postupný, kdy jsem se postupně zlepšoval a pomalu se dostával blíže pomyslnému vrcholu ve svých kategoriích. Tento „úspěch” není trvalý, nýbrž je nutné pořád pracovat a posouvat své výkony výš.
close info Zdroj: Deník/Jan Prošek zoom_in
Pandemie koronaviru ovlivnila všechny sporty a plavání bylo zasažené, řekl bych, nejvíce. Přístup do bazénu nám byl na dlouhou dobu odepřen úplně a až do nynější doby se zdaleka nepřiblížili tomu, jak by to bylo ideální. To i přes fakt, že tato možnost existuje, jelikož v zahraniční se během posledního roku naučili se situací pracovat. Zásadně mě pandemie ovlivnila i ve studijním a osobním životě, pravděpodobně stejně jako všechny ostatní. Na druhou stranu mi distanční výuka přinesla možnost skloubit sport a školu nehledě na to, kde jsem se nacházel.
close info Zdroj: Deník/Jan Prošek zoom_in
Momentální přípravu směřujeme k blížícímu se mistrovství ČR, které se koná na konci června v nedalekém Ústí nad Labem. Z dlouhodobějších cílů je to pak zimní mistrovství Evropy na krátkém bazénu, jež se koná na začátku listopadu v ruské Kazani.
close info Zdroj: Deník/Jan Prošek zoom_in
Mezi mé záliby patří čtení knih a také seriály na Netflixu. Rád svůj volný čas také věnuji oblasti programování a IT, které bych se chtěl věnovat i ve svém budoucím studiu. Kladný vztah mám také k vaření. Mám rád, když si jídlo můžu udělat přesně podle sebe a vím, co se v něm nachází. Netroufnu si říct, jaké jídlo umím nejlépe, to by musel asi posoudit někdo jiný, avšak preferuji asijskou kuchyni nebo rád griluji.