Týrat měla svou vlastní dospělou dceru. Příběh soudkyně Ivety Hořejší hýbe litoměřickým soudem.

„Je to nepříjemná situace. Nevrhá to dobré světlo na náš okresní soud. Každý se ale zdráhá tomu věřit," popsal předseda litoměřického soudu Miroslav Kureš. Proti Ivetě Hořejší bylo vzneseno obvinění pro dva trestné činy. Soudkyni hrozí až osmiletý trest. „Ženě ve věku 54 let bylo oznámeno trestní stíhání za trestný čin týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečin ublížení na zdraví," sdělila mluvčí policie Praha Západ Jana Dětská.

I přes trestní stíhání může litoměřická soudkyně nadále vykonávat svou funkci. „Nemám pravomoc postavit ji „mimo službu". I kdybych si myslel cokoliv, rozhodnout musí správní řízení, proti tomu se soudkyně může bránit," informoval Miroslav Kureš a dodal: „Z běžného styku s paní soudkyní, z jejího jednání se soudci ani s účastníky řízení nevyplývá, že by se chovala nesprávně, vulgárně, agresivně či nekolegiálně."

Čeho se měla soudkyně dopustit? Její vlastní dcera tvrdí, že ji v létě 2013 matka napadla. Tomu mělo předcházet několik let nátlaků a ponižování. Následkem útoku z minulého roku prý čtyřiadvacetiletá Eliška Hořejší utrpěla otřes mozku a pohmožděniny. Dodnes se z matčina napadení léčí na psychiatrii.