Při přepadení jeden z pachatelů zemřel, obviněno je celkem osm lidí. Šest mužů a dvě ženy čelí obžalobě z loupeže a porušování domovní svobody. Hrozí jim až 12 let vězení. Hlavní líčení je nařízené od 12. do 16. srpna, pokračovat by mělo od 26. do 30. srpna.

Zloději vnikli do Papouškova domu v noci, podnikateli se podařilo po potyčce jednoho 
z nich na místě zadržet, mladík ale brzy nato zemřel. Údajně šlo o syna jednoho 
z organizátorů přepadení. Poškození, tedy podnikatel a jeho rodina, se s obviněnými 
u soudu nechtějí setkat.

„Požádali, aby byli vyslýcháni v nepřítomnosti obžalovaných. Bude to řešeno tak, že budou ve vedlejší místnosti a jejich výslech se bude přenášet audiopřenosem tak, aby jim obžalovaní mohli klást otázky," popsal Bednář.

V pondělí se ale k soudu nedostaví, jejich právní zástupce má totiž dovolenou. „Oni trvají na tom, že chtějí vypovídat v přítomnosti svého zmocněnce, na což mají právo," řekl soudce.

Bednář řekl, že obžaloba skupinu osmi lidí viní ze zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu porušování domovní svobody. „Hrozí jim za to pět až dvanáct let odnětí svobody," uvedl.

Dům podnikatele přepadli zloději v Litoměřicích vloni 25. května. Policie je postupně všechny zadržela do 2. června. Papoušek tvrdil, že při noční potyčce v jeho domě útočníci použili i pistoli, jejíž pažbou několikrát uhodili přítele jeho dcery, který se jim chtěl bránit. Po jednom z úderů se podle podnikatele útočníkovi vysypaly náboje a když z ní chtěl vystřelit, selhala.

Zloději měli být údajně převlečení za policisty a zbraní ohrožovali i dceru a manželku majitele domu.