"Přestože proběhlo několik rozsáhlých pátracích akcí v okolí míst, kde by se mohla vyskytovat a to i za použití vrtulníku, potápěčů zásahové jednotky a psovodů nejen policejních, ale také ze Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje, žena je stále nezvěstná," uvedl Daniel Vítek z teplické policie.

Hledaná žena užívá léky na Alzheimerovu chorobu, kvůli nemoci si občas nemusí uvědomovat realitu. Naposledy byla prokazatelně spatřena manželem v neděli ráno kolem 8:30 hodin, kdy odešla z místa bydliště ve Světicích u Bystřan. Nemá u sebe doklady ani mobilní telefon. Na sobě by měla mít oblečené šedé kalhoty, barevné tričko, na nohou pantofle. U sebe by mohla mít černou koženkovou kabelku, na krku zlatý řetízek s kulatým přívěskem, zlaté náušnice a zlatý prstýnek.

Kriminalisté získali poznatky, že seniorka byla viděna v neděli 29. července ve Lbíně - Pytlíkově a poté i v Kladrubech. Následujícího dne, tedy v pondělí 30. července kolem 15:30 hodin byla viděna v obci Lbín.

Ilustrační fotografie.
Na přejezd vjel na červenou, uvěznily ho závory

"Tímto žádáme řidiče, jejichž vozidla jsou vybavena kamerami, a kteří projížděli od neděle 29. července do úterý 31. července v lokalitě mezi obcemi Bystřany – Úpořiny – Lbín – Kladruby – Hradiště - Dolánky, aby poskytli Policii České republiky kamerové záznamy, které by mohly napomoci v dalším pátrání. Veškeré poznatky k pobytu nebo výskytu pohřešované ženy je možno předat na linku 158 případně na nejbližší oddělení Policie ČR," požádal Daniel Vítek.

Popis pohřešované:NĚMEČKOVÁ ANNA
Datum narození 13.7.1939
Pátrání vyhlášeno 29.7.2018
Bydliště - okres TEPLICE
Výška 160 až 165 cm
Zdánlivé stáří 75 až 80 let
POSTAVA: hubená
BARVA VLASŮ: hnědé
BARVA OČÍ: hnědá