Jak potvrdil mluvčí kladenského okresního soudu Ivo Poštolka, obžalovaná byla uznána vinnou přečiny usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což jí byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 36 měsíců a trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel všeho druhu na dobu 6 roků. "Rozhodnutí nabylo právní moci dnem vyhlášení, oprávněné osoby se přímo u hlavního líčení vzdaly odvolání,“ potvrdil mluvčí Kladenskému deníku.

V Třebichovicích srazilo v sobotu večer auto osmdesátiletého muže. Ten na místě zemřel. Na místě tragédie vzniklo pietní místo.
Sražený muž v Třebichovicích zůstal bez pomoci. Policisté vypátrali smrtící auto

Tragédie, při které úřadoval alkohol, jelikož odsouzené bylo po zadržení policisty nedlouho po nehodě naměřeno minimálně 2,32 promile alkoholu v krvi, navždy zasáhla do života celé rodiny. Dosud netrestaná bývalá ředitelka mateřské školy svého činu lituje. Tím spíše, že měli s otcem dobré vztahy a v osudný den slavili společně její i otcovy narozeniny. Oslava začala v osudnou únorovou sobotu v odpoledních hodinách.

K neštěstí došlo ve chvíli, kdy otec z oslavy večer odešel a cestou si vzpomněl, že na ní nechal své dárky a vrátil se. Ve stejnou dobu se jeho dcera rozhodla jet za ním autem a hledala ho. Ve tmě a v podnapilém stavu bohužel otce u krajnice přehlédla a došlo k neštěstí. Patrně v panice následně z místa odjela. Ležícího bezvládného seniora objevil až náhodný kolemjdoucí.

Dokazování viny nebylo jednoduché a kriminalisté na případu dělali několik měsíců. Pracovalo se s biologickými stopami i DNA řidičky, provedena byla celá řada expertiz. V případu vypovídalo i několik svědků a stejně tak byla provedena rekonstrukce tragické dopravní nehody. Odsouzená se již v průběhu vyšetřování sama podrobila dobrovolnému protialkoholnímu léčení. Aktuálně pracuje v sociálních službách. Z místa původního bydliště se z pochopitelných důvodů odstěhovala.