Obžalovanému Jaroslavu Pošvovi za to hrozí odnětí svobody do výše pěti let nebo peněžitý trest. Před soudem se hájil sám. Jakékoliv pochybení striktně odmítá.

„Žádnou škodu jsem obci nezpůsobil. Naopak jsem jí během své funkce ušetřil sta tisíce korun. Tato obvinění jsou lživá a jejich účelem je osobní msta," opakoval obžalovaný exstarosta Pošva.

Státní žalobce jej obvinil z trestného činu zpronevěry. Jako starosta si měl z rozpočtu obce vyplácet finanční prostředky v rozsahu, na který neměl nárok. S financemi měl navíc nakládat bez předchozího pro-jednání se zastupitelstvem. Z prostředků obce uhradil pokutu za svou manželku. Neoprávněně si měl vyplácet příspěvky za vedení obecní kroniky i příspěvky na bytovou jednotku, kterou prý nedisponuje.

„Nevím, jak je možné, že je na statistickém úřadě zapsaná pouze jedna bytová jednotka. Asi je to překlep. Bytové jednotky máme celou dobu dvě," uvedl obžalovaný Pošva.

Překlep by tedy pravděpodobně nastal také v katastru nemovitostí, kde má být jeho dům zaevidován také pouze s jednou bytovou jednotkou. O tom, že má dům bytové jednotky dvě, však Pošva přesvědčoval dokumentem ze stavebního odboru městského úřadu Lovosice. Potvrdili to také někteří přítomní svědci. Ti však potvrdili i to, že některé výdaje obce starosta Pošva se zastupitelstvem skutečně neprojednával. .