„Bylo to jen několik minut, co jsem od kola odešel. Bohužel jsem ho nezamkl, což byla zřejmě chyba,“ říká Jiří s tím, že i když kolo má hodnotu asi patnáct tisíc, krádež policii nehlásil. „Kdoví, kde je kolu konec,“ dodává vášnivý cyklista, který teď bude muset investovat do nového bicyklu.

A není sám. Za poslední týdny došlo na Litoměřicku i Podřipsku už k několika dalším podobným krádežím. Jízdní kolo zmizelo před několika dny také z chodby obytného domu v Libochovicích.

Psali jsme také zde: Zloději se zaměřili na kola

„Nezajištěné kolo opřené o zeď chodby zmizelo pravděpodobně v noci. Škoda je v tomto případě vyčíslena na 8 tisíc korun,“ řekla mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

Podobný případ, který se stal minulý víkend, řeší také litoměřičtí policisté. V malé obci u Ploskovic zloděj kromě horského kola sebral v neuzamčené stodole i svářecí techniku a způsobil škodu za téměř 17 tisíc.

Další kola zmizela přednedávnem také ze sklepa bytového domu v Lovosicích. „Z místnosti sloužící k uskladnění bicyklů zloděj odcizil dvě horská jízdní kola v hodnotě 18 tisíc korun,“ připomněla Kofrová.

Nepřehlédněte: Rekonstrukce litoměřického centra: Zásobování projede

A zloději už několikrát řádili také v Roudnici, kde zmizelo kolo například z kočárkárny panelového domu a sklepa obytného domu, odkud si lapka odnesl i rybářské pruty a nářadí. Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích a odcizených věcech pátrají.

„Majitelé by si svá kola měli dobře zabezpečit. Je vhodné je například uzamknout k něčemu pevnému, tak aby nebylo možné je odnést,“ poradila Kofrová a dodala, že pokud si někdo nechá kolo, byť uzamčené, například před restaurací, měl by ho mít stále takzvaně na očích.

Mohlo by vás zajímat: Benefiční aukční večer litoměřického hospice byl úspěšný